Головна сторінка Карта порталу Сьогодні:  понеділок, 16 вересня 2024
Sub_Class with id 258 does not exist
  
  Пошук:

Вхід у систему
Опитування
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАТериторіальні підрозділиГоловне територіальне управління юстиції у Луганській областіМетодичне керівництво правовою роботоюГрафіки та плани проведення перевірок

 
Графіки та плани проведення перевірок

03 04 2008,09:28 | ПЛАН перевірки з питань правової роботи

ПЛАН
перевірки з питань правової роботи
 

1.        Загальна характеристика підприємства (установи): точне найменування, чисельність працюючих, основний від діяльності, юридична адреса, вищестояща керуюча організація (якщо вона є).

2.        Склад юридичної служби, організаційно-правові засади її діяльності (наявність Положення про юридичну службу, посадових інструкцій, матеріально-технічне забезпечення).

3.        Підвищення кваліфікації працівників юридичної служби.

4.        Планування роботи юридичної служби, зміст планів та їх виконання.

5.        Яка інформаційно-виховна робота проводиться юридичною службою з працівниками підприємства (установи). Яким чином надається правова допомога працівникам підприємства (установи).

6.        Стан договірної та ведення претензійної роботи, яким чином ведеться облік вхідних та вихідних претензій.

7.        Участь юридичної служби у проведенні аналітичної роботи, складанні узагальнень, розробці пропозицій щодо удосконалення недоліків у правовому забезпеченні діяльності установи.

8.        Судова практика.

9.        Своєчасне вжиття заходів за протестами та поданнями прокуратури, окремими ухвалами суду, рішеннями, постановами, ухвалами господарського суду, відповідними документами інших правоохоронних та контролюючих органів.

10.    Дотримання правил діловодства та Закону УРСР “Про мови в Українській РСР”.

11.    Вивчення нормативних актів, виданих підприємством (установою) (накази, розпорядження, інструкції, положення) на предмет їхньої відповідності чинному законодавству, правилам діловодства. Чи візуються вони юридичною службою, спеціалістами, особами чи службами, яких стосуються нормативні акти.

12.    Визначити кількість нормативно-правових актів, які відносяться до об'єктів державної реєстрації. Кількість нормативних актів зареєстрованих у Головному управлінні юстиції.

13.    Дотримання вимог Указу Президента України “Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади” № 493 від 03.10.1992 р.

14.    Організація роботи з питань державної реєстрації нормативних актів.

15.    Якість підготовки нормативних актів (наявність узгоджень та обґрунтувань для видання, чи мали місце повернення актів на доопрацювання або відмову в держреєстрації, причини та як вони усуваються).

16.    Кількість нормативних актів, виданих протягом 2006 - 2007 років. Кількість виявлених актів, що не пройшли державну реєстрації.

17.    Організація роботи щодо перегляду виданих нормативних актів з метою приведення їх у відповідність до Конституції України та діючого законодавства, усунення множинності, скасування застарілих і таких, що не відповідають чинному законодавству України.

18.    Порядок проведення аналітичної роботи щодо усунення порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

19.    На кого покладені обов’язки щодо контролю за виконанням трудового законодавства (відділ кадрів, кадрова служба, інспектор по кадровим питанням, інша особа, на яку покладені ці обов’язки локальним актом). Наявність положення про відділ кадрів, кадрову службу або посадової інструкції.

20.    Забезпечення засобами сучасної оргтехніки (комп’ютер, копіювальна машина, телефон), а також вогнестійкими шафами для збереження особистих справ, трудових книжок.

21.    Наявність колективного договору, його відповідність Закону України “Про колективні договори”, Міжгалузевої та Регіональної угодам та іншим нормативно-правовим актам.

22.    Правила внутрішнього розпорядку (розроблені окремо чи оговорені в колективному договорі). Як працівники ознайомлюються з правилами внутрішнього трудового розпорядку та з їх змінами (наказом під особистий підпис, дошка оголошень). Трудова дисципліна.

23.    Праця молоді. Чи є на підприємстві, в установі, організації неповнолітні працівники. Чи не порушуються його трудові права: права на неповний робочий день, право на відпустку та інші.

24.    Охорона праці. Чи є нещасні випадки на підприємстві, в установі, організації. Відшкодування власником або уповноваженим ним орган шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров’я.

25.    Індивідуальні трудові та колективні спори.

10.01.2012,10:30 | Графік перевірок 2012
30.08.2011,10:02 | План роботи на вересень 2011 року
03.04.2008,09:28 | ПЛАН перевірки з питань правової роботи

||
© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера