Наказ Головного управління юстиції від 31.08.2011 № 891-В "Порядок відшкодування витрат на копіювання або друк копій документів, що надаються за запитом на інформацію"

 

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 


Н  А  К  А  З

 

 

м. Луганськ

 

 

01.09.2011                                                                   897-В

 

 

Про затвердження порядку відшкодування витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію

 

 

 

 

 

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р.                 N 740 «Про затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію»,

 

 

 

НАКАЗУЮ:

 

 

1. Затвердити Порядок відшкодування витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію.

 

 

2. Встановити, що витрати на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, здійснюються на підставі рахунку на відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (додається).

3. Наказ довести до відома відповідальних за публічну інформацію осіб, начальників підвідомчих установ та населення через ЗМІ.

4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

 

 

Начальник Головного управління

юстиції у Луганській області                                                    І.Г. Запорожець

 

 

Затверджено

Наказом Головного управління юстиції у Луганській області

01.09.2011 № 897-В

 

ПОРЯДОК
відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію

 

1. Цим Порядком визначається механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються с у Луганській області за запитами на інформацію.

2. Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію (далі Порядок), застосовується у випадку, коли Головним управлінням юстиції є належним розпорядником інформації.

3. Відповіді на запити на інформацію надаються безкоштовно:

запитувачу інформації, що становить суспільний інтересалежність інформації до такої, що становить суспільний інтерес, встановлюється судом, якщо інше не передбачено законом);

особі у разі надання інформації про неї.

4. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк документів здійснюється у разі потреби у виготовленні більш як 10 сторінок запитуваних документів. Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається структурним підрозділом, у володінні якого знаходиться запитувана інформація, відповідно до наказу Головного управління юстиції у Луганській області від 31.08.2011 № 891-В.

До розміру відшкодування витрат на копіювання або друк (виготовлення) документів, що надаються за запитами на інформацію, також враховуються витрати, пов'язані із скануванням або іншою комп'ютерною обробкою цих документів.

Оплата рахунку на відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію, здійснюється у будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача.

5. У разі якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію можна визначити заздалегідь і запитувач надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, пов'язаних з наданням відповіді та обрахованих згідно з цим Порядком, відповідь надається в установлений законом строк.

У разі якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію можна визначити заздалегідь, але запитувач не надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, пов'язаних з наданням відповіді, обрахунок цих витрат здійснюється відповідальним структурним підрозділом Головним управлінням юстиції, а рахунок на відшкодування витрат надсилається запитувачу в установлений законом строк для відповіді на запит на інформацію.

У разі якщо кількість сторінок відповіді за запитом на інформацію не можна визначити заздалегідь, відповідальний структурний підрозділ Головним управлінням юстиції, зважаючи на значний обсяг відповіді за запитом на інформацію, надсилає запитувачу лист та рахунок, у якому зазначається часткова сума відшкодування витрат.

6. Відповідь на запит надається після отримання документів, що підтверджують повну оплату витрат, пов'язаних з наданням відповіді. Відповідь на запит не надається у разі повної або часткової відмови запитувача від оплати витрат, пов'язаних із наданням відповіді за запитом на інформацію.

У разі ненадходження у місячний строк документів, що підтверджують повну оплату витрат, у програмі «Звернення» запитів на інформацію Головним управлінням юстиції робиться позначка про відмову в отриманні відповіді на запит на інформацію.

 

Додаток

до наказу Головного управління юстиції у луганській області

01.09.2011 № 897-В

 

ЗРАЗОК

Надавач послуг:

Головне управління юстиції у Луганській області

Реєстраційний рахунок

35210001003356

МФО банку

804013

Код ЄДРПОУ

34941884

Платник:

__________________________________________
__________________________________________

 

РАХУНОК N ___________

від "___" ____________ 2011 року

Найменування

Вартість виготовлення 1 арк. (без ПДВ), грн.

Кількість аркушів, од.

Ціна (без ПДВ), грн.

Відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (А4)

 

 

 

Відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (А3)

   

 

РАЗОМ

 

 

 

 

Всього до сплати:

_______________________________________________________
_______________________________________________________
(сума прописом)

 

Виконавець

_______________
(підпис)

____________________________
посада (П. І. Б.)