Головна сторінка Карта порталу Сьогодні:  вівторок, 07 травня 2024
Sub_Class with id 258 does not exist
  
  Пошук:

Вхід у систему
Опитування
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАТериторіальні підрозділиГоловне територіальне управління юстиції у Луганській областіСистематизація законодавства

 
Систематизація законодавства

15 07 2011,16:17 | ІНФОРМАЦІЯ про позитивний досвід Станично-Луганського районного управління юстиції

 

ІНФОРМАЦІЯ


 

про позитивний досвід Станично-Луганського районного управління юстиції з питань систематизації законодавства


 

У Станично-Луганському районному управлінні юстиції робота з систематизації законодавства здійснюється відповідно до вимог Положення про порядок здійснення обліку та систематизації законодавства в органах та установах юстиції України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 15.04.2004 року № 31/5 (далі – Положення).

Обов’язки по здійсненню роботи з питань систематизації законодавства покладено на провідного спеціаліста Станично-Луганського РУЮ Макєєву Марію В‘ячеславівну, відповідно до наказу від 24.01.2011 року № 21-А. У наявності акт прийому-передачі юридичної літератури від Федулової Наталії Вікторівни на Макєєву Марину Вячеславівну від 01.06.2009 року.


 

Питання систематизації передбачені у річних, піврічних напрямках діяльності, щомісячних планах робіт Станично-Луганського районного управління юстиції.


 

У Станично-Луганському РУЮ забезпечуються належні умови для зберігання літератури, яка розміщується у шафі і комплектується в зручні для використання комплекти за роками. У наявності такі офіційні видання Міністерства юстиції України: „Офіційний вісник України”, „Систематичне зібрання чинного законодавства України”, „Кодекси України”.

Збірники актів законодавства, кодекси України підтримуються у контрольному стані, поставки для оновлення розставляються вчасно. На титульних аркушах видань: „Офіційний вісник України”, „Систематичне зібрання чинного законодавства України”, „Кодекси України” робиться напис „Контрольний примірник”, на 1 і 17 сторінках проставляється штамп Станично-Луганського районного управління юстиції.


 

У Станично-Луганському районному управлінні юстиції ведеться систематична картотека відповідно до вимог п. 2.3.3 Положення. Картки обліку на паперових носіях розміщуються в картотеці згідно із зазначеним на них кодом у відповідному розділі та підрозділі у хронологічному порядку за видом актів законодавства відповідно до Класифікатора галузей законодавства України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 02.06.2004 № 43/5.

Відповідно до п. 2.3.4 Положення ведуться журнал обліку актів законодавства України та журнал обліку міжнародних договорів, які прошито, пронумеровано, скріплено печаткою. Записи до зазначених журналів вносяться вчасно, ведуться охайно.


 

Спеціалістом управління юстиції здійснюється ведення книги обліку юридичної літератури Станично-Луганського РУЮ, розпочато з 1999 року. У книзі зареєстровано всю юридичну літературу, що надходила до управління юстиції.


 

Спеціаліст Станично-Луганського районного управління юстиції здійснює контроль за діяльністю підпорядкованих управлінню юстиції установ з питань систематизації законодавства шляхом проведення цільових та контрольних перевірок. У наявності графік проведення перевірок роботи підпорядкованих органів юстиції з питань систематизації законодавства на перше півріччя 2011 року.

Протягом 2010 року було здійснено 26 таких перевірок: 4 – відділу ДРАЦС, 4 – відділу ДВС, 2 – ДНК та 16 перевірок юридичних служб підприємств, установ і організацій. Протягом I кварталу 2011 року проведено 9 перевірок, із них: 1 – відділу ДВС, 1 - відділу ДРАЦС, 1 – ДНК, 6 перевірок юридичних служб підприємств, установ та організацій, до яких увійшли: Державне підприємство „Станично-Луганське дослідне лісомисливське господарство”, Станично-Луганське міжрайонне управління водного господарства, Управління Пенсійного фонду України в Станично-Луганському районі, Станично-Луганська районна державна адміністрація, Управління агропромислового комплексу Станично-Луганської районної державної адміністрації, Районний відділ освіти Станично-Луганської районної державної адміністрації. Результати проведених перевірок свідчать про те, що систематизація законодавства на підприємствах, установах і організаціях ведеться на низькому рівні, здебільшого зазначені установи використовують у своїй роботі електронні бази нормативно-правових актів . Довідки про проведені перевірки підпорядкованих органів юстиції, підприємств, установ та організацій з питань систематизації законодавства складені змістовно, охайно, з дотриманням вимог Положення про порядок здійснення обліку та систематизації законодавства в органах та установах юстиції України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 15.04.2004 року № 31/5.


 

Станично-Луганським РУЮ проводяться стажування працівників підвідомчих установ юстиції, на яких покладено обов’язки з питань систематизації законодавства. Протягом I кварталу 2011 року пройшли стажування 3 працівники підвідомчих установ юстиції, із них 1 – відділу ДВС, 1 – відділу ДРАЦС, 1 - ДНК. Також працівникам, які проходять одноденне стажування з питань систематизації законодавства, у цей же день проводиться тестування з питань систематизації, що було розроблено і поширено Головним управлінням юстиції у Луганській області для працівників відповідальних за ведення систематизації законодавства у підпорядкованих органах юстиції.

Про проходження стажування складено відповідні звіти. Записи про проведення стажувань і тестувань зроблено у журналі обліку стажувань працівників установ юстиції з питань систематизації законодавства.


 

Спеціалістом Станично-Луганського районного управління юстиції надаються роз‘яснення щодо діючого законодавства, у наявності журнал обліку роз‘яснень з питань систематизації законодавства. Протягом 2010 року надано 36 роз‘яснень, у 2011 році надано 2 таких роз‘яснення.

Також спеціалістом Станично-Луганського районного управління юстиції систематично надається практична і методична допомога працівниками підвідомчих органів юстиції стосовно порядку ведення журналу обліку актів законодавства України, журналу обліку міжнародних договорів, заповнення карток обліку актів законодавства та розміщення іх по розділах і підрозділах у відповідності з Класифікатором галузей законодавства України від 09.06.2004 № 34-4/954.

Інформація про нове у законодавстві доводиться до відома працівників Станично-Луганського РУЮ на семінарських заняттях. У 2010 році було проведено 18 таких занять, на час перевірки у 2011 році - 6. Також на базі Станично-Луганського РУЮ проводяться спільні оперативні наради зі спеціалістами управління юстиції, відділів ДРАЦС та ДВС, державних нотаріальних контор. Протягом 2010 року проведено 6 оперативних нарад, у 2011 році - 8. Безпосередньо під час проведення спільних семінарських занять та оперативних нарад з працівниками підпорядкованих органів юстиції спеціалістом з систематизації законодавства Станично-Луганського РУЮ надається практична допомога по виконанню роботи з обліку актів законодавства та ведення систематичної картотеки.

Інформація про зміни у поточному законодавстві за специфікою роботи управління юстиції розміщується на інформаційному стенді Станично-Луганського районного управління юстиції і доступна для ознайомлення громадянам.

Станично-Луганським районним управлінням юстиції проводиться активна роз‘яснювальна робота щодо передплати офіційних видань Міністерства юстиції України серед підприємств, установ, організацій та громадян. Інформація про видання Міністерства юстиції України та підписні індекси на них доводяться до відома керівників підприємств, установ та організацій під час проведення перевірок, рекомендації щодо придбання видань містяться у кожній довідці про проведення перевірок. Зазначені інформаційні листи надсилаються до керівників підприємств, установ та організацій щоквартально.


 


 

Таким чином, виходячи з вищевикладеного, можна визначити певні позитивні напрацювання у роботі Станично-Луганського управління юстиції у Луганській області з питань систематизації законодавства, які заслуговують на поширення в рамках обміну позитивним досвідом між управліннями юстиції з зазначеного напрямку роботи.


 


 

Відділ правової інформації

та державної реєстрації

Головного управління юстиції

у Луганській області


 

 


16.03.2012,15:58 | Міністерством юстиції України затверджено Порядок проведення органами юстиції перевірок стану правової роботи та систематизації законодавства
29.09.2011,09:07 | Проведення підписки на Податковий Кодекс України
22.08.2011,15:04 | Передплата на "Офіційний вісник України" триває
22.08.2011,09:32 | Головне управління юстиції у Луганській області інформує про офіційні видання Міністерства юстиції України
19.07.2011,09:46 | Пам'ятка "ТЕХНІКА ПІДТРИМАННЯ ТЕКСТІВ АКТІВ ЗАКОНОДАВСТВА У КОНТРОЛЬНОМУ СТАНІ"
15.07.2011,16:19 | Методичні рекомендації щодо порядку перевірок стану систематизації законодавства у юридичних службах підприємств, установ, організацій
15.07.2011,16:17 | ІНФОРМАЦІЯ про позитивний досвід Станично-Луганського районного управління юстиції
11.05.2011,10:54 | МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ Порядок проведення перевірок роботи органів юстиції з питань систематизації чинного законодавства
11.05.2011,10:51 | ТЕСТУВАННЯ спеціалістів територіальних управлінь юстиції з питань систематизації чинного законодавства

||
© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера