Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населенняНовини
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: вівторок, 07 травня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населення
 
Новини

09 грудня 2016, 16:14
На Луганщині підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
9 грудня 2016 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» щодо підбиття підсумків обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У заході взяли участь члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, заступник голови ради, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники міжнародних гуманітарних організацій, зокрема, Фонду народонаселення ООН, «Лікарі миру» та ОБСЄ.   Елеонора Поліщук розповіла про основні обласні заходи, проведені в рамках акції, серед них: участь у відкритті муралу «Зупинимо насильство над жінками», три виїзних комунікаційних майданчика із протидії насильству, до яких було залучено суб’єктів взаємодії щодо попередження насильства з усіх міст і районів області, обласний Форум щодо захисту прав жінок з інвалідністю «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність», брифінг для ЗМІ, участь у прямому ефірі на телеканалі ЛОТ, розповсюдження інформаційних матеріалів та підсумкове засідання «круглого столу».

докладніше »



08 грудня 2016, 14:47
16 днів проти насильства на Луганщині: проведено третій виїзний відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству
У Луганській області продовжується акція «16 днів проти насильства». 7 грудня 2016 року у Біловодському районі проведено черговий відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству. Цей захід став третім і заключним у серії виїзних заходів, до участі у яких залучено суб’єктів взаємодії із протидії насильству із усіх міст і районів області.   У заході взяли участь члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, заступник голови ради, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, члени районних координаційних рад із Біловодського, Марківського, Міловського і Станично-Луганського районів.

докладніше »



07 грудня 2016, 17:27
На Луганщині обліковано 292 тисячі переселенців
Станом на 1 грудня 2016 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 292 764 внутрішньо переміщені особи, які складають 259 972 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 23 907 – діти, 8 015 – інваліди, 212 999 – пенсіонери.   За призначенням грошової допомоги звернулися 64 178 сімей, 53 078 сім’ям таку допомогу призначено, 10 685 сім’ям призначення триває. Усього з початку року Мінсоцполітики України профінансовано 239,1 млн грн. щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам Луганщини, що стовідсотково відповідає заявкам управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, районних військово-цивільних адміністрацій та міських рад.

докладніше »



06 грудня 2016, 08:58
Про санаторно-курортне лікування та відпочинок громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.   Порядок передбачає новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, з 2017 року. Зокрема, передбачено укладання тристоронньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому постраждалій особі буде забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення та відпочинку.

докладніше »



06 грудня 2016, 08:51
Від безробітної – до підприємця завдяки конкурсу ПРООН
Одним із перспективних напрямків створення конкурентно-ринкового середовища на сьогодні залишається розвиток малого підприємництва.   Протягом багатьох років служба зайнятості сприяє розвитку власної справи для безробітних громадян. Завдяки всебічній підтримці та навчанню основам малого бізнесу у центрах зайнятості вже не один рік у місті Рубіжне працюють багато успішних підприємців, які були колишніми безробітними.   Важливо, що для розвитку підприємництва можна отримати ще й міжнародну фінансову підтримку. Працівники центру зайнятості постійно інформують про навчальну програму ПРООН.

докладніше »



06 грудня 2016, 08:34
Прес-тур Луганської обласної служби зайнятості : «Працевлаштування демобілізованих учасників АТО»
Луганська обласна служба зайнятості продовжує забезпечувати соціальний захист та підтримку учасників АТО, надає їм всебічну допомогу у пошуку роботи, підвищує конкурентоспроможність на ринку праці. Центрами зайнятості постійно проводяться ряд інформаційно-роз’яснювальних та профорієнтаційних заходів: Дні відкритих дверей, семінари для безробітних даної категорії, зустрічі та семінари з роботодавцями з питань працевлаштування учасників АТО, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, тренінги з психологічної підтримки.    Один з таких заходів – Ярмарок вакансій – відбувся у Старобільському районному центрі зайнятості. 

докладніше »



06 грудня 2016, 08:23
Проведено професіографічну екскурсію на виробництві для школярів Білокуракинського району
Одним із важливих напрямів діяльності служби зайнятості є проведення профорієнтаційних заходів серед учнів загальноосвітніх шкіл. Мета подібних зустрічей полягає у формуванні позитивного ставлення майбутніх випускників до робітничих професій. Як зрозуміти, хто ти і яке місце займеш у суспільстві в майбутньому? Як вчасно розпізнати свої таланти? Кожен може винайти себе, але потрібна допомога дорослих: батьків, вчителів, досвідчених людей – фахівців своєї справи.   Так, працівники Білокуракинського районного центру зайнятості провели професіографічну екскурсію до ТОВ «Білокуракинський хлібозавод» учням 8-11 класів Лозно-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зустріч почалася із бесіди про необхідність свідомо підходити до вибору майбутньої професії, враховуючи особливості нашого регіону, і запропонували відвідати одне із ринкоутворюючих підприємств району, адже “краще один раз побачити, аніж сто разів почути ”.

докладніше »



05 грудня 2016, 17:42
16 днів проти насильства на Луганщині: проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру із подолання ґендерного насильства
У Луганській області продовжує працювати саб-кластер із протидії та попередження ґендерно обумовленого насильства. 1 грудня 2016 року в Сєвєродонецьку відбулася чергова зустріч саб-кластеру, у якій взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міжнародних організацій, зокрема, Фонду народонаселення ООН, УВКБ ООН, Норвезької ради у справах біженців, ОБСЄ.   Під час зустрічі обговорено проект спільного робочого плану саб-кластеру з питань подолання ґендерного насильства. Учасникам було презентовано інтерактивний каталог надавачів психосоціальної допомоги в Луганській області. 

докладніше »



05 грудня 2016, 16:37
В усіх містах та районах Луганщини відбулись ярмарки вакансій для осіб з інвалідністю
30 листопада 2016 року в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в усіх містах та районах Луганщини відбулись ярмарки вакансій для осіб зазначеної категорії.   Головною метою проведення службою зайнятості зазначених заходів стала пропозиція працевлаштування громадян з обмеженими можливостями на підприємствах та установах міст і районів області, а також акцентування уваги всіх соціальних партнерів на проблеми зайнятості таких осіб.   Прийняти участь у ярмарку вакансій були запрошені не тільки роботодавці, а й представники Фонду соціального захисту інвалідів та управлінь соціального захисту населення.   Свої вакансії запропонували понад 70 роботодавців різних форм власності, які у рамках проведення заходу мали можливість презентувати свої підприємства.

докладніше »



05 грудня 2016, 15:30
16 днів проти насильства на Луганщині: у Новопсковському районі проведено захід «Не стань жертвою мовчання»
Із 1991 року у світі проходить міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», що закликає людство до припинення усіх форм насильства. Україна приєдналася до цієї кампанії у 2000 році. Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.   25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Кожного року акція стає більш масштабною та всеохоплюючою. По всьому світу привертається увага громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, ґендерної нерівності та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

докладніше »



02 грудня 2016, 17:27
16 днів проти насильства на Луганщині: проведено Форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність»
На Луганщині продовжується обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У рамках акції Департаментом соціального захисту населення ОДА спільно з Фондом народонаселення ООН проведено Форум «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність» щодо захисту прав жінок з інвалідністю. Захід також приурочено до Міжнародного дня людей з інвалідністю.   Цей захід став добрим продовженням традицій, що існували на Луганщині до початку конфлікту, адже такий форум вперше було проведено ще у 2012 році. Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, директор Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Наталія Чибрисова, представники державних та громадських структур із різних областей України, які займаються наданням допомоги людям з інвалідністю, та, звичайно, жінки, які власним життєвим досвідом доводять, що інвалідність не є перешкодою для досягнень.

докладніше »



01 грудня 2016, 17:54
Органи соцзахисту населення області долучилися до відзначення 25-ї річниці Акту проголошення незалежності України
1 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі схвалено Акт проголошення незалежності України.   25 років тому 83 % мешканців Луганської області віддали свій голос за створення незалежної української держави, закріпивши тим самим історичне доленосне рішення для України.   Органи соціального захисту населення області також долучилися до відзначення цієї важливої дати. В усіх колективах управлінь соціального захисту населення та соціальних установ проведено інформаційно-роз’яснювальні зустрічі. В інтернатних закладах відбулися тематичні виставки для підопічних, інформаційні зустрічі.

докладніше »



01 грудня 2016, 16:08
Регіональний план «Жінки, мир, безпека» розглянуто в рамках виїзного відкритого дискусійного майданчика із протидії насильству в Луганській області
30 листопада 2016 року в рамках відкритого дискусійного майданчика із протидії насильству у Старобільському районі розглянуто питання реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. Представниця Луганської обласної громадської організації «Жінки Луганщини» Яна Кравцова поінформувала про зміст резолюції РБ ООН 1325, розповіла про напрямки Національного плану. Зазначено, що 7 листопада 2016 року розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено відповідний Регіональний план.   Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик закликала представників міст і районів області глибше ознайомитися із Регіональним планом та впроваджувати його у всіх населених пунктах Луганщини. 

докладніше »



01 грудня 2016, 15:58
16 днів проти насильства на Луганщині: проведено виїзний відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству
На Луганщині продовжується обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Чергове виїзне засідання проведено у Старобільському районі у форматі відкритого дискусійного майданчика із протидії насильству. Участь у заході взяли голова обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, заступник голови ОДА Ольга Лішик, заступник голови ради, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, голова Старобільської районної Координаційної ради, заступник голови РДА Олена Григоренко, члени обласної Координаційної ради, представники громадських та міжнародних гуманітарних організацій. Крім того, до участі у дискусії залучили всіх суб’єктів взаємодії із попередження насильства із більш ніж половини області: міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також Білокуракинського, Кремінського, Новоайдарського, Новопсковського, Сватівського і Старобільського районів.

докладніше »



01 грудня 2016, 15:26
У рамках Всеукраїнського дня боротьби зі СНІДом керівництво Луганської ОДА відвідало обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді
На Луганщині працює унікальний заклад, яких в Україні діє всього декілька, – Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. Заклад виконує завдання із реалізації державної політики в галузі соціальної роботи з ВІЛ-інфікованими дітьми та молоддю з метою покращення їх становища, вирішення соціальних проблем та виховання, проводить роботу із соціальної адаптації ВІЛ-позитивних дітей та молоді.   У Всеукраїнський день боротьби зі СНІДом у центрі пройшла акція підтримки людей, які живуть із ВІЛ. Учасники обговорили проблеми ВІЛ-позитивних людей, наголосили на необхідності антиретровірусної терапії для збереження життя. Для дітей було організовано конкурс малюнка «Лад у сім’ї».

докладніше »



01 грудня 2016, 12:47
Привітання із Днем працівників прокуратури!
Шановні працівники прокуратури! Щиро вітаємо вас із професійним святом!   Сьогодні Україна крок за кроком будує демократичну державу, головними засадами якої є верховенство права та дотримання прав і свобод людини. Ви стоїте на сторожі інтересів держави і громадянина, вам належить провідна роль у зміцненні законності та правопорядку, захисті прав і свобод людини.

докладніше »



30 листопада 2016, 10:38
16 днів проти насильства на Луганщині: тема насильства поступово виходить за рамки приватності
29 листопада 2016 в облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений проведенню обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Участь у брифінгу взяла директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук. Щороку акція відбувається з 25 листопада до 10 грудня. Її мета – поінформувати населення про проблематику насилля, зруйнувати стереотипи, що склалися в цій сфері, та порадити постраждалим, куди слід звертатися у складних ситуаціях. У цьому році акцент зроблено саме на проведенні акцій в містах і районах області, аби донести до усіх куточків регіону ідею пропагування протидії насильству. Стартувала Всеукраїнська акція на Луганщині в Попаснянському районі, де тема миру, війни та насилля була представлена в підготованих виступах дітей. Цього ж дня в Сєвєродонецьку з ініціативи Фонду народонаселення ООН в Україні на триповерховому будинку був нанесений мурал «Зупинимо насильство над жінками».

докладніше »



29 листопада 2016, 15:57
Умови призначення житлових субсидій для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування
Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» визначено:   Під час призначення субсидії фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, незалежно від отриманих доходів до сукупного доходу за кожний місяць:   до сукупного доходу першої групи оподаткування враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць; для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої групи, - трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб; для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку третьої групи, - чотирьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

докладніше »



29 листопада 2016, 14:17
АНОНС: У Старобільському районі відбудеться відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству
25 листопада 2016 року на Луганщині стартував обласний етап щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». На жаль, ще й досі у суспільстві поширена думка щодо приватності теми насильства. Особливо це стосується районів сільської місцевості, яких наразі на Луганщині залишилася більшість (із 15 територій області підконтрольними українській владі є 12 районів і усього 3 міста). Часто постраждалі від насильства навіть після усвідомлення проблеми не мають бажання «виносити сміття із хати», побоюючись розголосу.   У зв’язку із цим, Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації анонсує проведення виїзних заходів у рамках обласного етапу акції «16 днів проти насильства». 

докладніше »



28 листопада 2016, 08:55
16 днів проти насильства на Луганщині: проведено прямий ефір із тематики насильства
У день старту щорічної акції «16 днів проти насильства» завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Яна Соловйова взяла участь у прямому ефірі Луганської обласної телерадіокомпанії у телепередачі «Наживо». У рамках ефіру учасниця розповіла про загальні цілі щорічної акції, її особливості на Луганщині та в цілому про ситуацію із насильством в області.

докладніше »




Попередня сторінка || Наступна сторінка
Сторінки:
1234567891011121314151617181920

Архів по роках:

2008200920102011201220132014201520162017
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера