Sub_Class with id 258 does not exist
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населенняІнформація для громадянРоз'яснення фахівцівРоз'яснення фахівців
Луганська обласна державна адміністрація
| |


ГоловнаЛист адміністратору Веб-сервераКарта сайту

ОпитуванняОпитування
Дитяча гаряча лінія

Сьогодні: вівторок, 30 квітня 2024
Луганська обласна військово-цивільна адміністрація (стара версія)Діяльність ОДАВійськово-цивільна адміністраціяДепартаменти та управлінняДепартамент соціального захисту населенняІнформація для громадянРоз'яснення фахівців

 
Роз'яснення фахівців

23 07 2015,16:49 | Питання та відповіді, поставлені слухачами тренінгів щодо запровадження спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій: різне

Протягом останнього місяця Департамент інформував населення про відповіді на типові питання, поставлені слухачами тренінгів щодо запровадження спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій. Зокрема, роз’яснювалися питання стосовно подання доходів та витрат, комісій, контролю, особових рахунків, складу сім'ї, соціальних норм і нормативів, тарифів, послуг, перерахунків, процедурних питань. Наразі подаємо реплік питань, що можна віднести до категорії «різне».

 

 

Різне

 

Як призначити субсидію, якщо разом з матір’ю прописаний син, який зник 5 років тому, але мати не хоче вважати його безвісті відсутнім і не знімає з обліку?

Субсидія може бути призначена на загальних підставах, якщо плата за житлово-комунальні послуги нараховується на одну особу (матір).

Субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов, якщо обсяг  споживання  води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку.

 

 

Чи можна призначити субсидію будинкам сімейного типу?

Субсидія домогосподарствам, які є будинками сімейного типу, призначається виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, та отримуваних ними доходів.

 

 

Чи має право на субсидію орендар, який офіційно винаймає житло, але на нього не відкриті особові рахунки?

Відповідно до п. 6 Положення субсидія  призначається особі,  яка  не  зареєстрована,  але фактично проживає у житловому приміщенні  (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла, і на  яку  відкрито  особові  рахунки  із сплати житлово-комунальних послуг.

 

 

Чи має право на субсидію власник житлового приміщення, який не зареєстрований у цьому приміщенні, але проживає в ньому і сплачує комунальні послуги за відкритими на нього рахунками, при цьому за місцем реєстрації нарахування плати за послуги з нього зняте? Які документи необхідно надати?

Чи можна призначити субсидію переселенцям, які поселилися у власному житлі (наприклад, отриманому у спадщину), але не зареєстровані у ньому?

Чи можна призначити субсидію особі, яка проживає у житловому приміщенні без реєстрації, але сплачує за житлово-комунальні послуги по відкритих на неї особових рахунках?

Чи можна призначити субсидію на дачний будинок, в якому люди постійно проживають без реєстрації, на них відкрито особові рахунки по оплаті житлово-комунальних послуг?

Сім’я проживає постійно в успадкованому будинку в селі без реєстрації. Зареєстровані у квартирі в місті, в якій ніхто не проживає. Як правильно призначити субсидію?

 

Субсидія  призначається одному з членів домогосподарства, на  якого  відкрито  особовий  рахунок  за  місцем реєстрації, або орендарю.

Власник житлового приміщення, який проживає у цьому приміщенні без реєстрації, права на призначення субсидії не має.

 

Чи мають право на субсидію громадяни, які проживають у соціальному житлі?

Відповідно до статті 25 Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» від 12 січня 2006 року N 3334-IV наймач жилого приміщення за  договором  найму  соціального житла має право у встановленому порядку отримувати   субсидії   на   житлово-комунальні   послуги.

Соціальне житло  - житло всіх форм власності (крім соціальних гуртожитків)  із  житлового  фонду  соціального  призначення,   що безоплатно    надається   громадянам   України,   які   потребують соціального захисту, на підставі договору найму на певний строк.

Договір  найму  соціального  житла укладається між органом місцевого самоврядування або уповноваженим ним органом і  наймачем або уповноваженою ним особою.

 У договорі найму соціального житла вказуються особи, які проживають  разом  із наймачем.

Враховуючи зазначене, громадянину, який проживає у соціальному житлі, субсидія на оплату житлово-комунальних послуг може бути призначена як особі,  яка  не  зареєстрована,  але фактично проживає у житловому приміщенні  (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла, якщо на нього відкрито  особові  рахунки  із сплати житлово-комунальних послуг.

 

 

Чи має право на призначення субсидії військовослужбовець, який разом із членами сім’ї зареєстрований у військовій частині?

Субсидія  призначається одному з членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації, і розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується  плата  за житлово-комунальні  послуги.

У випадку, коли військовослужбовець зареєстрований у військовій частині, а фактично проживає і сплачує за житлово-комунальні послуги в іншому житловому приміщенні (без реєстрації), субсидія не може бути призначена. Разом з тим, якщо він проживає у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, субсидія може бути призначена відповідно до п. 6 Положення.

 

 

Чи має право на субсидію особа, яка уклала договір довічного утримання і згідно з договором її утримувач має сплачувати комунальні послуги?

Чи призначається субсидія (і кому) у такому випадку: зареєстрований власник житла заключив договір довічного утримання з особою, яка не зареєстрована у цьому житлі. Особові рахунки по оплаті послуг відкрито на особу-утримувача.

За договором  довічного утримання (догляду) одна сторона - відчужувач передає у власність другій стороні - набувачеві житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно

Якщо предметом договору є нерухомість, то такий договір  підлягає обов’язковій державній реєстрації. Право власності  на відчужувану  нерухомість переходить  до набувача тільки з моменту  реєстрації договору.

Отже, якщо за договором довічного утримання у власність набувача передається житлове приміщення, особові рахунки з оплати житлово-комунальних послуг відкриваються на цю особу. Якщо набувач не зареєстрований у цьому житловому приміщенні, йому не може бути призначена житлова субсидія. Субсидія в такому випадку не може бути призначена і відчужувачу житлового приміщення, оскільки особові рахунки з оплати житлово-комунальних послуг відкриті не на нього.

 

 

Що являється адміністративно-територіальною одиницею?

Адміністративно-територіальна одиниця - область, район, місто, район у місті, селище, село (Ст. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування» від 21.05.1997 № 280/97-ВР)

 

 

Один із зареєстрованих у житловому приміщенні мобілізований на службу в АТО. За наявності засобів обліку він включається до складу сім’ї для призначення субсидії?

Чи можна не включати до складу сім’ї по факту непроживання особу, мобілізовану в АТО (є довідка військкомату), за якою зберігається нарахування середньої зарплати?

Чи можна призначити субсидію за рішенням комісії на фактично проживаючих осіб, якщо особа з числа зареєстрованих приймає участь в АТО?

Можливі варіанти призначення житлової субсидії домогосподарству, у складі якого є особа, мобілізована на військову службу в АТО:

1 – субсидія призначається з урахуванням цього військовослужбовця, його доходів та належних йому соціальних нормативів житлово-комунальних послуг;

2 – якщо обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку; субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання та довідки військкомату без урахування особи, мобілізованої на військову службу в АТО.

Домогосподарство, у складі якого є особа, мобілізована на військову службу в АТО, при зверненні за субсидією має обрати один із зазначених варіантів.

 

Чи прирівнюються мобілізовані у зону АТО до осіб, які проходять військову строкову службу?

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII строкова військова служба є одним з видів військової служби.

На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації», який прийнято на засіданні Верховної Ради України 27.03.14 № 1169-VII, військова служба за призовом під час мобілізації визначена як новий окремий вид служби, що дозволяє:

виплачувати громадянам, призваним під час мобілізації, грошове забезпечення в повному обсязі, з урахуванням всіх надбавок та премій,на рівні військовослужбовців контрактної служби (відповідно до посад та військових звань), а не на рівні військовослужбовців строкової служби, як передбачалося раніше;

поширити на них весь комплекс гарантій соціального і правового захисту, встановлених законодавством для військовослужбовців.

Таким чином, строкова військова служба і військова служба за призовом під час мобілізації є різними видами військової служби.

 

 

Чи має право на призначення субсидія уповноважена особа без врахування осіб, які зареєстровані, але проживають в іншому житловому приміщенні в цьому ж населеному пункті, або навіть на сусідній вулиці?

Відповідно до п. 7 Положення у  разі  коли  обсяг  споживання  води,  газу, електроенергії вимірюється     індивідуальними    засобами    обліку,    субсидія розраховується  виходячи  з  кількості  зареєстрованих у житловому приміщенні  (будинку)  осіб,  які  фактично в ньому проживають, на підставі  рішень  районних,  районних у містах Києві і Севастополі держадміністрацій та виконавчих органів міських, районних у містах (у  разі  їх  створення)  рад  або утворених ними комісій та актів обстеження  матеріально-побутових  умов  сім'ї.  Під час прийняття рішень  у  таких  випадках  враховується  наявність документів, що підтверджують  тимчасову  відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній   одиниці   у  зв'язку  з  роботою, лікуванням,  навчанням,  довготривалим  відрядженням,  відбуванням покарання,  довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).

Враховуючи зазначене, субсидія може бути призначена за рішенням комісії домогосподарству без врахування зареєстрованих осіб, які проживають в іншому житловому приміщенні в цьому ж населеному пункті, на підставі довідки про оплату ними житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).

 

 

Чи має право на субсидію заявник, який проживає у відомчій квартирі?

Відповідно до п.2 Положення право  на  отримання  адресної  безготівкової субсидії поширюється на  громадян,  які  проживають  у  житлових приміщеннях (будинках) житлового  фонду  незалежно  від  форм власності  -  на  оплату комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Якщо громадянин зареєстрований у відомчій квартирі, і на нього відкриті особові рахунки на  оплату комунальних послуг, йому може бути призначена житлова субсидія.

 

 

Чи може бути призначена субсидія у випадку, коли заявник не дає згоди на обробку персональних даних (через релігійні переконання)?

Обробка персональних даних відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних» здійснюється за згодою суб’єкта персональних даних, а також без такої згоди у випадках, визначених законом.

При цьому, ч. 1 ст. 11 цього закону передбачає й інші підстави для обробки персональних даних (окрім згоди особи та вказівки закону), як-от:

3) укладення та виконання правочину, стороною якого є суб’єкт персональних даних або який укладено на користь суб’єкта персональних даних чи для здійснення заходів, що передують укладенню правочину на вимогу суб’єкта персональних даних.

Для прийняття рішення про призначення житлової субсидії (тобто для укладення правочину на вимогу суб’єкта персональних даних) об’єктивно необхідно отримати та обробити персональні дані про заявника. При цьому, орган, що приймає таке рішення, відповідно до вищенаведеного п. 3 ч. 1 ст. 11 Закону не зобов’язаний запитувати у заявника згоди на таку обробку інформації – такий пункт у заяві є зайвим.

Оскільки у заяві про призначення житлової субсидії все ж передбачено можливість надати згоду чи відмовити у наданні згоди на обробку персональних даних, то заявник, відмовляючись від такої обробки, водночас унеможливлює здійснення дій щодо призначення йому житлової субсидії.

Посилаючись на свої релігійні переконання, заявник може лише в окремих випадках впливати на обсяг даних, що підлягають обробці (так, особа може відмовитись від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків), однак він не може скасувати необхідність самої обробки як такої (в тому числі, при прийнятті рішення про призначення житлової субсидії).

На підставі роз’яснень Української Гельсінської спілки з прав людини http://helsinki.org.ua/index.php?id=1395942722

 

 

Як призначати субсидії д/г, у складі яких є особи, що перебувають на заробітках за кордоном?

Чи може комісія прийняти рішення про відмову у призначенні субсидії, якщо один із зареєстрованих членів домогосподарства перебуває за кордоном?

Для призначення субсидії громадяни надають заяву та декларацію про доходи і витрати, в яких зазначають інформацію, необхідну для призначення субсидії, в тому числі щодо відсутніх осіб.

Якщо в поданій заяві не зазначено про відсутність таких осіб, субсидія призначається на загальних підставах, при розрахунку субсидії враховуються задекларовані доходи всіх зареєстрованих осіб.

Якщо, в поданій заяві зазначено, що деякі особи із складу зареєстрованих не проживають, але обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку; субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання. При прийнятті такого рішення враховується наявність довідок, що підтверджують відсутність осіб із складу зареєстрованих.

 

Чи може громадянин задекларувати доходи від здачі в оренду земельного паю на рівні орендної плати, передбаченої договором оренди, у разі якщо орендар не надає йому відомостей про суму сплаченої орендної плати?

Так, може.

 

Чи необхідно робити запити до інших регіонів, в яких заявники отримують соціальну допомогу?

Так, необхідно.

 

Чи включається в дохід для призначення житлової субсидії еквівалент наданих пільг, компенсація витрат на оплату житлово-комунальних послуг у зв’язку з підвищенням цін і тарифів та розмір отриманої субсидії?

Ні, не включаються.

87

За призначенням субсидії звернувся громадянин, у якого будинок не прийнято в експлуатацію. Він не зареєстрований, але особові рахунки відкрито на нього. Чи можна призначити субсидію за рішенням комісії?

Пунктом 6 Положення визначено, що в окремих випадках на підставі рішень районних,  районних у містах Києві і Севастополі держадміністрацій та  виконавчих  органів  міських і районних рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті  в експлуатацію, але які сплачують вартість одержуваних житлово-комунальних  послуг. 

 

 

Чи можна призначити за рішенням комісії субсидію на СГТП (без ЖКП), якщо у складі зареєстрованих є особа, яка не проживає?

Пунктом 7 Положення визначено, що за рішенням комісії субсидія може бути призначена без урахування зареєстрованих осіб, які не проживають, лише за наявності засобів обліку води,  газу, електроенергії.

Ураховуючи зазначене, за рішенням комісії без урахування непроживаючих осіб субсидія на тверде паливо може бути призначена лише разом з субсидією на комунальні послуги, обсяг споживання яких вимірюється засобами обліку (наприклад, електропостачання з лічильником).

 

 

Чи впливає на право на отримання субсидії майно, отримане у спадщину або як подарунок, якщо вартість цього майна перевищує 50 тис. гривень?

Ні, не впливає.

 

Чи включати в дохід спадщину, яку отримала особа?

Ні, не включати.

 

Якщо в інформації ДФС розмір аліментів не вказано, яким чином їх можна перевірити?

Структурні  підрозділи з питань соціального захисту населення мають  право  робити запити та безоплатно отримувати у строк до 15 календарних   днів   від  ДФС,  Державтоінспекції,  інших  органів виконавчої  влади  та  органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання,  які  здійснюють  технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого  майна,  вищих  навчальних закладів, фондів соціального страхування  інформацію,  необхідну  для  призначення  субсидій та проведення  перевірок достовірності даних, отриманих від осіб, які звертаються за призначенням субсидій.

Ураховуючи зазначене, для перевірки розміру задекларованих аліментів необхідно звернутися до державної виконавчої служби.

 

 

Чи повертаються в подвійному розмірі суми надміру виплачених субсидій у минулих періодах (до 1 травня 2015 року), якщо недостовірну інформацію виявлено після 1 травня 2015 року?

Норма п. 20 Положення щодо повернення у подвійному розмірі сум надміру виплачених субсидій застосовується лише до субсидій, призначених після 1 травня 2015 року, та субсидій, термін дії яких не закінчився станом на цю дату.

 

Як призначати субсидію, якщо рахунки відкриті на різних членів д/г, які проживають у цьому д/г?

 Відповідно до п.6 Положення субсидія призначається одному з членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

Якщо особові рахунки відкрито на різних членів домогосподарства, необхідно рекомендувати заявникам перевести рахунки на одну особу, за зверненням якої у подальшому можна буде призначити субсидію.

 

 

Якщо норми споживання комунальних послуг,  що затверджені органами місцевого самоврядування, є меншими, ніж соціальні нормативи  користування комунальними послугами, для  розрахунку субсидій застосовуються соціальні  нормативи користування комунальними послугами (за наявності  засобів  обліку). Маються на увазі засоби обліку і індивідуальні, і будинкові?

Зазначена норма п. 14 Положення застосовується за наявності як квартирних, так і будинкових засобів обліку.

 

Субсидія призначається на всі види житлово-комунальних послуг, якими користується домогосподарство, чи можна призначити субсидію лише на ті види послуг, які зазначено у заяві?

Чи можна призначити субсидію без урахування будь-якої послуги, якщо призначення відбувається за рішенням комісії виходячи з кількості фактично проживаючих осіб (наприклад, не знято нарахування на відсутню особу на послугу вивозу сміття, або відсутній лічильник газу на газплиту)?

Субсидія надається на усі види житлово-комунальних послуг, які зазначені у заяві особою, що звертається за її призначенням.

Якщо субсидія призначається за рішенням комісії відповідно до норм абзацу третього п. 7 Положення, то неповідомлення заявником про отримання якоїсь із послуг, наявність якої могла вплинути на визначення комісією його права на субсидію (наприклад, у заяві не вказано послугу вивезення твердих побутових відходів, плата за яку нараховується на всіх зареєстрованих осіб), слід вважати наданням недостовірної інформації.

 

Як призначити субсидії в травні з квітня?

Громадянам, які звернуться у травні за призначенням субсидії з квітня, субсидія призначається з урахуванням змін, внесених ПКМУ від 28.02.2015 № 106 (майновий стан, доходи за календарний рік без податків тощо)?

Пунктом 14 Положення встановлено, що у разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги,  скраплений  газ,  тверде  та рідке пічне побутове паливо субсидії  призначаються  протягом  трьох місяців з часу підвищення розміру платежів.

Ураховуючи зазначене, у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на комунальні послуги, яке відбулося у квітні 2015 року, субсидії можуть призначатися протягом квітня – червня 2015 року. При цьому, якщо призначення субсидії здійснюється у травні-червні 2015 року, застосовується порядок, який набув чинності з 1 травня 2015 року (з урахуванням змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106).

 

 

Чи належить до категорії непрацездатних осіб інвалід ІІІ групи, який працює?

З метою визначення права домогосподарств на призначення субсидій на понаднормову площу житла непрацездатними особами слід вважати осіб,  які втратили працездатність, а саме: осіб, які досягли встановленого законом пенсійного віку,  осіб, які досягли пенсійного віку,  що дає право на призначення пенсії на  пільгових умовах,  та  осіб, які визнані інвалідами в установленому порядку, незалежно від факту працевлаштування цих осіб. Непрацездатними також є діти до 18 років.

 

 

Чи має право на призначення субсидії особа за місцем тимчасової реєстрації (реєстрації місця перебування)?

 

Субсидія  призначається одному з членів домогосподарства, на  якого  відкрито  особовий  рахунок  за  місцем реєстрації.

Реєстрація місця проживання чи місця перебування фізичних осіб в Україні регулюється Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» і наказом МВС України від 22.11.2012 № 1077 "Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів".

Відповідно до вищезгаданого Закону місце проживання – житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає постійно або тимчасово, а місце перебування – адміністративно-тероторіальна одиниця, на території якої особа проживає строком менше шести місяців на рік.

Згідно з вищезазначеним наказом МВС для реєстрації місця перебування подаються документи, що підтверджують право на перебування в житлі - свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди) або інші документи. За їх відсутності реєстрація місця перебування здійснюється за згодою власника/співвласників житла або їх уповноважених органів, наймача та членів його сім’ї.

Якщо за субсидією звертається тимчасово зареєстрована особа, на яку відкрито особові рахунки з оплати житлово-комунальних послуг, житлова субсидія може бути призначена за адресою місця перебування (на термін перебування) за умови здійснення контролю за недопущенням призначення житлової субсидії за іншим місцем реєстрації заявника.

 

 

Відповідно до постанови НКРЕ від 26.02.2015 № 220 тариф на електроенергію, що відпускається для багатодітних сімей (п. 1.5) становить 36,6 коп. за 1 кВт/год. Згідно з п. 1.6 для населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку та об’єднане шляхом створення юридичної особи (ОСББ, кооперативи тощо), тариф становить 63,0 коп. за 1 кВт/год. При розрахунку субсидії багатодітній сім’ї, яка проживає в ОСББ, який з цих тарифів необхідно враховувати?

Згідно з п. 13 Положення для призначення субсидій відомості про забезпеченість комунальними послугами надаються організаціями, що надають послуги. Такі відомості мають містити інформацію про загальну вартість послуг, а також вартість послуги за встановленими соціальними нормативами.

Враховуючи викладене, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі електричної енергії, розраховується на підставі даних, отриманих зокрема від енергопостачальної організації.

 

Чи призначається субсидія у випадку коли мобілізована в АТО особа проживає сама?

Так, якщо така особа надішле поштою заяву і декларацію про доходи і витрати.

 

За матеріалами Мінсоцполітики


03.12.2016,11:01 | Умови призначення житлових субсидій для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування
24.06.2016,11:27 | ІНФОРМАЦІЯ про порядок надання житлових субсидій
19.05.2016,09:21 | Методичні рекомендації до постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”
13.04.2016,08:45 | Відповіді на запитання громадян щодо житлових субсидій
17.03.2016,13:52 | Відповіді на запитання громадян щодо житлових субсидій (зі сторінки Мінсоцполітики у мережі Фейсбук) 14.03.2016
02.03.2016,14:40 | Про право на пенсію за особливі заслуги перед Україно
23.12.2015,09:04 | Онлайн реєстрація документів для призначення житлової субсидії
04.12.2015,11:36 | Роз’яснення фахівців щодо призначення житлових субсидій
23.07.2015,16:49 | Питання та відповіді, поставлені слухачами тренінгів щодо запровадження спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій: різне
22.07.2015,10:08 | Питання та відповіді, поставлені слухачами тренінгів щодо запровадження спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій: склад сім'ї, соціальні норми і нормативи, тарифи, послуги, перерахунки, процедурні питання
20.07.2015,15:38 | Питання та відповіді, поставлені слухачами тренінгів щодо запровадження спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій: контроль та особові рахунки
13.07.2015,15:53 | Питання та відповіді, поставлені слухачами тренінгів щодо запровадження спрощеного порядку надання населенню житлових субсидій: дходи та витрати
29.05.2015,10:56 | Відповіді на запитання громадян щодо житлово-комунальних субсидій
29.05.2015,10:53 | Роз’яснення застосування норми пункту 18 статті 25 Закону України «Про відпустки»
29.05.2015,10:50 | Про оплату дня у разі госпіталізації після закінчення робочого дня

|| Наступна сторінка
Сторінки:
12345

Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist
Sub_Class with id 0 does not exist

Інші матеріали розділу Інформація для громадян

© 2006-2013 Луганська обласна державна адміністрація
91016, Україна, м. Сєвєродонецьк, пр-т.Центральний, 59
Тел. (+38 0645) 70-50-85 , Тел./Факс (+38 0645) 70-50-86
У разі використання матеріалів сайту посилання на www.loga.gov.ua є обов'язковим.
Технічна підтримка: Відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату
Лист адміністратору Веб-сервера